niedziela, 15 kwietnia 2012

Sos majonezowy z bazylią do jajek.

Szybki i smaczny sos majonezowy z dodatkiem bazylii i musztardy doprawiony pieprzem. Bardzo prosty do przygotowania i dobrze komponujący się z jajkami. Majonez można przygotować według domowego przepisu przez co sos zyska na smaku. W przypadku braku czasu proponuję ulubiony majonez ze sklepu. 

Sos majonezowy z bazylią do jajek.
Składniki:
- 4 jajka
- 3 łyżki majonezu
- łyżka musztardy
- bazylia
- pieprz














Wykonanie
Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek, a następnie przekroić na pół. Przełożyć na półmisek. Do miseczki wkładamy majonez i musztardę. Dokładnie mieszamy. Bazylię drobno siekamy i dodajemy do majonezu i łączymy ze sobą. Doprawiamy pieprzem. Jajka dekorujemy sosem i podajemy.








Brak komentarzy :

Prześlij komentarz