piątek, 2 marca 2012

Twarożek z rzodkiewką i marchewką.

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia dlatego powinien być zbilansowany. Jednak w ciągu zabieganego tygodnia nie mamy czasu na przygotowanie czegoś specjalnego. Proponuję wobec tego wariację z twarożkiem wiejskim, którą można również zabrać do pracy. Banalnie prosta ale smaczna porcja porannych witamin. Polecam!


Śniadaniowy twarożek z rzodkiewką.
Składniki:
- opakowanie wiejskiego twarożku (150g)
- 2 rzodkiewki
- kawałek ogórka
- 1/2 średniej marchewki startej na drobnej tarce
- sól, pieprz









Wykonanie:
Twarożek przełożyć do miseczki. Ogórka obrać ze skórki, rzodkiewkę opłukać i pokroić w drobna kosteczkę, a następnie razem z marchewką dodać do twarożku. Doprawić solą i pieprzem do smaku.




4 komentarze :

  1. Wcale nie wstyd, dobrych śniadaniowych pomysłów nigdy dosyć :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja do tych twarożków wrzucam wiosną wszystkie warzywa, które mam pod ręką. Zwykle wychodzą więc z tego warzywa z twarożkiem :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dobrze, że wiosna nadchodzi to będzie można poeksperymentować..;) Pozdrawiam

      Usuń