środa, 6 czerwca 2012

Wiejski tost z wytrawno-słodkim serkiem wiejskim.

Bardzo niestandardowe połączenie ogórka z truskawką. Dodane do serka wiejskiego i doprawione solą, pieprzem i koperkiem dobrze sprawdza się na toście posmarowanym masełkiem. Inna propozycja to podanie tej kompozycji na toście z rukolą. Kto nie miał jeszcze okazji przetestowania takiego połączenia zapraszam teraz do spróbowania.

Wiejski tost z wytrawno-słodkim serkiem wiejskim.
Składniki:
- opakowanie serka wiejskiego light
- ogórek gruntowy
- 5 truskawek
- koperek
- sól, pieprz
- rukola
- bułka grahamka








Wykonanie:
Bułkę grahamkę przekrawamy wzdłuż i zapiekamy w tosterze lub piekarniku. W tym czasie przygotowujemy serek. Ogórek i truskawki dokładnie myjemy i kroimy w kosteczkę. Do miseczki przekładamy serek wiejski, dodajemy ogórka i truskawki. Doprawiamy solą, pieprzem i koperkiem. Podpieczone bułki smarujemy masłem, a następnie nakładamy przygotowany serek wiejski. Dekorujemy świeżymi truskawkami, robimy sobie kawę i delektujemy się tym przepysznym tostem.
Jeżeli chcemy jeszcze bardziej urozmaicić sobie smak, na upieczone i posmarowane masłem połówki nakładamy najpierw rukolę, a potem serek.








Brak komentarzy :

Prześlij komentarz